Másfélmillió lépés nyomában

A kéktúrán gyalogolva megnézzük mi változott, mióta a Másfélmillió lépés sorozat stábja ott járt 31 éve.
Kapcsolat
Ha találkoztunk a túrán, vagy találkozni fogunk, vagy ha van ötleted mit nézzünk meg, irj nekünk! masfelm@gmail.com
Köszönet
A Depo.hu csapatának a kölcsön laptopért
Akik (jóval) előttünk jártak

Itt vagyunk most...


View Másfélmillió in a larger map

Facebook

A Nagy-Milicről lejőve el sem tudtuk volna kerülni a vár parkolóját. A nélkülözhetetlen túlélő felszerelés beszerzése után (képeslap és tetoválós rágó, sajnos szupermennek csak a fele ragadt fel, ezért kell mindig pókember venni), szóval ezek után felkaptattunk a várba.

 

A bejáratnál kifizettük a fejenként ötszáz forintos belépőt. Már ott látszott, hogy ezt, sőt többet elköltenek a várra. Később beszédbe elegyedtünk az alpolgármester úrral, aki mondta, hogy közmunkások segítségével még a vízet és a szennyvíz elvezetését is megoldották, ami nem triviális a falu és környék fölé magasodó várnál. A következő lépésben az eredeti állapotokat nyolcvan százalékban megközelítő felújítási szakasz következik, amire 450 milliós eus pályázatot nyertek. Lesz mit felvinni a drótkötélpályás liften.

Akkora szerencsénk volt, hogy a sorozatban is szereplő várkápolnában, amit azóta tetővel fedtek le, egy ifjú pár épp most mondta ki a boldogító igent. Nem először, most ismételtek, negyven évvel ezelőtt kezdték. Akkor is pont egymást vették el, milyen szerencsés véletlen. Most már hozták a családot, barátokat is, nagyon szép ünneplés volt. A csokrot nem kaptuk el :)  

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://masfel.blog.hu/api/trackback/id/tr382189976

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása