Másfélmillió lépés nyomában

A kéktúrán gyalogolva megnézzük mi változott, mióta a Másfélmillió lépés sorozat stábja ott járt 31 éve.
Kapcsolat
Ha találkoztunk a túrán, vagy találkozni fogunk, vagy ha van ötleted mit nézzünk meg, irj nekünk! masfelm@gmail.com
Köszönet
A Depo.hu csapatának a kölcsön laptopért
Akik (jóval) előttünk jártak

Itt vagyunk most...


View Másfélmillió in a larger map

Facebook

Mélyen tisztelt utazóközönség! Ma péntek van, Tamásék holnap (szombaton) indulnak lenyomni a túra maradékát. Úgy tervezik, hogy hajnalban lemennek a 6-os vonattal Bükre, majd lezúzzák a távot az Ablánc malomtól Kőszegig, és ott nagyon berúgnak. Ez lesz a szombati program, vasárnapra pedig marad a kínzó másnaposság, az Irottkő megmászása, valamint az egész napos szenvedést megkoronázó iszonyat hosszú vonatút.

Hát nem tudom. A hajnali kelés már önmagában visszataszító, a másik, meg hogy a Tamás meggyanusított hogy nem válaszolok a leveleire. Ilyen felütéssel aztán hogy legyen kedvem velük tartani? Másrészt nem reklámozta be az utitársakat, nem tudom, hogy tudnak-e egyáltalán rendesen inni.

Mindegy, nem is ez a lényeg, hanem azt akarom ebből az egészből kihozni, hogy az utolsó pillanatban vagyok! Holnap mennek a Tamásék, és nyilván este fognak postot írni, úgyhogy most már muszáj megírni a Péterfapuszta - Ablánc malom közti szakasz krónikáját. Vagy írjak inkább a holnapi túráról? Szerintem az lesz, hogy Tamás megcsúszik egy nedves kövön, és beleesik a patakba. Na jó, nem, csak vicceltem. Csupán a hátizsákja fog beleesni a Gyöngyösbe.
 
Akkor gyorsba leadom a Péterfapuszta - Ablánc malom közti szakaszt.
 
A szántásnál hagytuk abba, jöjjön most a boronálás. A boronálás folyamatát nem volt alkalmam mozgóképen rögzíteni, a végeredményt viszont megörökítettem. Így néz ki boronálást követően a szántás (Itt a "szántás" nem magát a műveletezést jelenti, a szót vidéken használják a termőterület szinonímájaként is.).
 
 
A boronálás a talajművelés azon módja, amely szerint a talaj felső rétegét megporhanyítják, anélkül, hogy megfordítanák. A porhanyításon kivül egyúttal elaprózzák, egyengetik a talajt és irtják a gyomot. A boronálással megőrzik a talaj nedvességét és előmozdítják a levegőnek a talajba való behatolását. Nagyon érdekes még a tárcsázás is, talán arról majd legközelebb írok.
 
A talajművelés csodáin elmerengve, szinte észrevétlenül érkeztünk Csényére, ahol megtaláltuk a filmbéli helyszínt. Íme:
 
Ittunk a kocsmában egy nagyon szép, ámde borzalmas ízű kapucsínót:
 
Rágcsáltunk némi almás csirkemellet, amit jóanyám volt olyan kedves csomagolni számunkra a nagy útra. Aztán mentünk mendegéltünk, és közben fotózgattam:
 
A szelestei arborétumban ismét megkerestünk egy filmbéli helyszínt:
 
 
Láttunk még egy almaevő tehenet:
 
 
Igazán unalmas szakasz, tényleg senkinek se javaslom. Egyetlen hegy sem volt, simán jöhettünk volna biciklivel. Itt a vége fuss el véle. Puszilnak mindenkit a szerzők, Katalin meg a Balázs.
 
 
És egy bónusz feladvány, ezen a képen Katalin elbújt, meg kell találni, és ha megvan, akkor filctollal be kell karikázni.
 
 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://masfel.blog.hu/api/trackback/id/tr832374968

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása