Másfélmillió lépés nyomában

A kéktúrán gyalogolva megnézzük mi változott, mióta a Másfélmillió lépés sorozat stábja ott járt 31 éve.
Kapcsolat
Ha találkoztunk a túrán, vagy találkozni fogunk, vagy ha van ötleted mit nézzünk meg, irj nekünk! masfelm@gmail.com
Köszönet
A Depo.hu csapatának a kölcsön laptopért
Akik (jóval) előttünk jártak

Itt vagyunk most...


View Másfélmillió in a larger map

Facebook

31.
július

Nagy-Milic

Tamas  |  3 komment

A panoráma büfé kávéja felpörgetett minket egész gyorsan a Nagy-Milicre, ahonnan a Másfélmillió lépés stábja pont ma 31 éve indult útra. Ennek az ünnepi alkalomnak a tiszteletére feljött a hegyre egy rutinos Kéktúrás, Gyula bácsi (a bácsi a tanitói tekintélynek és nem a kornak szól, még most sem mernék szemtelenkedni vele) a tanítványával. Annó jó barátja volt Rockenbauer Pálnak aki többször is éjszakázott náluk.

Gyula bácsi háromszor, tanítványa már kétszer végigment a túrán. Lassan hagyományukká válik, hogy minden évben ezen a napon feljönnek ide. Megtiszteltetés volt megkóstolni a pálinkáját, amivel mindenkit megkínált, és elfogadni azt az emlék medált amit az arra járóknak ajándékoztak. Ha jövőre tudunk, visszajövünk, és mi is hozunk valamilyen ajándékot.

A szintén ott éjszakázó pár pedig arról mesélt, hogy most hagyják ott a budapesti életüket, hogy Székelyföldön egy tanyán állatokkal és turistákkal foglalkozzanak. Az állatokkal kevesebb bajuk lesz :) 

Azóta lesétáltunk a hegyről, megnéztük a füzéri várat, amin rengeteget dolgoznak a helyiek és Füzéren töltjük magunkat, a laptopot, a telefonokat, és a blogot. Ez utóbbi nem egyszerű, kint az erdőben alig van mobil net, 3g persze nincs, edge néha. Egy varázsvesszőnek használt android appal keressük a térerőben gazdag helyeket, nem könnyű feladat.

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://masfel.blog.hu/api/trackback/id/tr592189542

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

e.t.a.m. 2010.08.03. 09:13:51

Közben egyébként épp egy teljesítménytúra folyt (200-as, 100-as és 50-es), az ott éjszakázó pár hozzájuk tartozott.
A teljesítménytúrásokkal nagyon sokszor találkoztunk aznap és másnap.

e.t.a.m. 2010.08.03. 09:23:16

Ó és Gyula bá egyébként Szádváry Gyula, aki amúgy mostanában írt egy könyvet a túráról, nemsokára talán lehet is majd kapni.

e.t.a.m. 2010.08.03. 16:55:30

A tanítványt pedig Mészáros Balázsnak, aki azóta már írt is nekünk levelet, köszi Balázs!
süti beállítások módosítása