Másfélmillió lépés nyomában

A kéktúrán gyalogolva megnézzük mi változott, mióta a Másfélmillió lépés sorozat stábja ott járt 31 éve.
Kapcsolat
Ha találkoztunk a túrán, vagy találkozni fogunk, vagy ha van ötleted mit nézzünk meg, irj nekünk! masfelm@gmail.com
Köszönet
A Depo.hu csapatának a kölcsön laptopért
Akik (jóval) előttünk jártak

Itt vagyunk most...


View Másfélmillió in a larger map

Facebook

Nem nehéz eltévedni Kéktúrázás közben, én pl. elég tehetséges vagyok ebben. A második szakaszon is sikerült, ahol egyedül kellett mennem, kétszer is. Ha az ember nem figyel felváltva a lába elé és felfelé akkor vagy a bokáját rántja ki, vagy azonnal elveszti a kék fonalat.

Amikor észreveszed, hogy egy ideje semmilyen kéket nem látsz a fákon, akkor már rég késő, ha hozzám hasonlóan szeretsz elgondolkodni. Ilyenkor jön menetrendszerűen a két tuti tipp, amivel sokkal mélyebbre áshatod magad a mocsárba: megyek még egy kicsit, mert biztos itt lesz valahol, és az igazi nyerő ötlet, az átvágok itt, sokkal gyorsabban visszatalálok, mintha visszamennék az előző jelig.

Az eredmény a végén persze mindig az, hogy a kiváló ötletekkel meghosszabbított távot teszed meg visszafelé az utolsó jelig. Ha szerencsém van (ritkán), akkor van a közelben valahol térerő, és össze tudom vetni a google maps GPS pozíciót és a telefon iránytűjét a túratérképpel. A kettőből már lehet sejteni, hogy hol van az ember, és hogy meddig kell lehajtott fejjel visszakullogni. A képen talán látszik, hogy sikerült átmennem a vezetékek alatt, ahol elvált a kék jelzés az aszfalt úttól, de persze csak akkor jöttem rá, minek a jelzése az a sok furcsa vonal, amikor már késő volt.

Tamás

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://masfel.blog.hu/api/trackback/id/tr112197948

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása