Másfélmillió lépés nyomában

A kéktúrán gyalogolva megnézzük mi változott, mióta a Másfélmillió lépés sorozat stábja ott járt 31 éve.
Kapcsolat
Ha találkoztunk a túrán, vagy találkozni fogunk, vagy ha van ötleted mit nézzünk meg, irj nekünk! masfelm@gmail.com
Köszönet
A Depo.hu csapatának a kölcsön laptopért
Akik (jóval) előttünk jártak

Itt vagyunk most...


View Másfélmillió in a larger map

Facebook

A túra első napján találkoztunk a Nagy-Milicen Mészáros Balázzsal és tanítójával. Balázs most írt nekünk:

 

Csodabogár

Remélem,nem haragszik meg egykori osztályfőnököm a címért. Ha csak annyit írok, hogy háromszor járta végig az országos kéktúrát és közben több mint 60 fiatalt tudott rávenni arra,hogy időnként tartsanak vele,már ez sem mindennapi. Én kétszer jártam vele végig és leg- utóbb ez év július 31-re meghívott a Nagy Milicre,hogy emlékezzünk együtt Rockenbauer Pálra - akihez szoros barátság fűzte- és csapatára, akik ezen a napon kezdték el forgatni a Másfélmillió lépés.... című filmet 31 évvel ezelőtt. A László-tanya kapujáig autóval mentünk ésonnan egy órai séta után már a tetőn voltunk.

 Balázs és Gyula bácsi a Nagy-Milicen

Az alkalomra készített 20 darab fa plakettet emléktárgyként és vitt magával egy palack jó házi kisüstit. Az arra járó túristák részesültek az ajándékból, akiknek cserében meg kellett ígérni,hogy terjesztik célkitűzéseit. Szeretné ha a régi kilátó helyére egy új épülne és ez a nap legyen a természetjárók napja, vagy világnapja az említett tévések tiszteletére.

A találkozókor tudtam meg, hogy könyvet írt Túraélmények Írottkőtől - Hollóházáig címmel. Azóta a könyv is megjelent és újra indul a Nagy Milicre most már könyvekkel is a hátizsákjában. Az érdeklődők 2010.09.05-én, vasárnap 9 és 15 óra között találhatják a hegytetőn Gyula bácsit  ismét emléktárgyakkal és azzal a jó kisüstivel.

Könyvbemutató a Nagy Milicen? Nos ez sem gyakori dolog. A hegyen egyébkén 50 fő körüli azok száma, akik egy-egy hétvégén egy nap megfordulnak. Még nem biztos, hogy ennek a meghívásnak is eleget teszek, de jó szívvel ajánlom az érdeklődőknek.

u.i. Tamástól:  a kisüstiből és a fa plakettből is kaptunk, mindkettő nagy élmény :) Érdemes érte megmászni a hegyet.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://masfel.blog.hu/api/trackback/id/tr282259421

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása