Másfélmillió lépés nyomában

A kéktúrán gyalogolva megnézzük mi változott, mióta a Másfélmillió lépés sorozat stábja ott járt 31 éve.
Kapcsolat
Ha találkoztunk a túrán, vagy találkozni fogunk, vagy ha van ötleted mit nézzünk meg, irj nekünk! masfelm@gmail.com
Köszönet
A Depo.hu csapatának a kölcsön laptopért
Akik (jóval) előttünk jártak

Itt vagyunk most...


View Másfélmillió in a larger map

Facebook

Második napunkat hajnali 5 órakor kezdtük, mivel András nem volt hajlandó későbbi időpontot megadni az esti (bejegyzést követő) takarodó után. (Csak arra tudok gondolni, hogy a langolierek esetleges korai akciójától tartott, így 6 körül már csak a sátrunk lapította fű maradt utánunk hírmondónak.

Ennek megfelelően a sátorbontás, párarázás, pakolás után 5:45-kor útnak is indultunk Felsővadász felé, ahol sajnos nem tudtuk rögzíteni a Rákóczi-kastélyt a megfelelő szögből, de azért megörökítettük. 

 
Vízi pók - Csodapók
Felsővadász után Irotát céloztuk meg, amely valódi kis mézeskalács-faluként bukkant elő a völgyben. Meseszerűen rendezett patakjával, ápolt kertjeivel reggelünk üde színfoltját képezte.
A patak partján megpihentünk, próbáltuk felfrissíteni lábainkat, azonban a lábszárunkon fel-felszaladó búvárpókok kissé lerövidítették ezt  a kellemes pihenőt, ugyanis esetleges marásuk komoly veszélyeket rejthet magában. 
 
Rakacaszendi szindikátus
Első komolyabb pihenőnket Rakacaszenden iktattuk be, ahol nagy nehézségek árán jutottunk be az italboltba, mivel épp a nagytakarítás közepén jártak, mikor odaértünk. Úgy túnik, semmi és senki nem tud ellenálni két elcsigázott kéktúrásnak, így megnyílt a rács, bejutottunk, pihentünk, és engedélyt kaptunk a kompjúter töltésére is, sőt, szerencsénkre a bélyegzést is el tudtuk végezni itt. 
 
Eközben megismerhettük a helyi szindikátust, mely már-már minderbinderi bonyolultsággal bocsátotta áruba az aznapi gombamennyiséget (elmondásuk szerint 8 mázsát). Láttunk mindent, a császárgombák közé berejtett tömegnövelő galambgombákat is. A cenzúrán mégsem tudták átverekedni magukat a hivatlan gombafajták, és úgy tűnt, nem először fordult ez elő, de a gombabiztos hihetetlen önuralommal dobálta ki az oda nem illő egyedeket, sőt még egy-egy tréfára is futotta a türelméből/humorából. A számítógép töltése miatt be kellett vetnünk egynémely "kényszersöröket", de a minket feltöltő pihenés csak ezt követően várt ránk.  A következő faluban, a mintegy 4 kilométerre található Tornabarakonyban álltunk meg első étkezésünk és a várt pihenés okán.
Több mint egy órát töltöttünk itt el, majd elnehezedett lábainkkal kezdtünk kaptatni a Mile-hegy csúcsának tövéig. 
 
Szállásunk
A hegy nagy részét magunk mögött tudva Bódvarákón keresztül vitt utunk egészen Bódvaszilasig, ahol alkalmas sátorhely híján a 100 éves Vendégház kertjének alkalmi lakóivá váltunk. A vendégház tájházként is üzemel, és mindenkinek csak ajánlani tudjuk, nem csupán a hiteles múltidézés, hanem a Koleszár család vendégszeretete miatt is. 
 
András, Gábor

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://masfel.blog.hu/api/trackback/id/tr692202967

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kundocsoki 2010.08.09. 17:10:44

Mi lesz ha megmar a búvárpók?

kundocsoki 2010.08.09. 17:12:33

Milyen az a minderbinderi?

chenchaowang 2010.08.18. 18:41:07

Szia Kundocsoki!

Az alábbi linken találsz infót a pókról:

hu.wikipedia.org/wiki/B%C3%BAv%C3%A1rp%C3%B3k

itt pedig pár sor a csípéséről:

www.fokusz.info/index.php?cid=1409458913&sid=1912839570&lista=1

(vagy ajánlom a Pókok, skorpiók című búvár zsebköny kiadványt, ott van neki egy külön cikke)

Milo Minderbinder pedig egy szereplő a 22-es csapdájából.

Üdv!!!

Jó kommentelést!!!
süti beállítások módosítása